Naar de inhoud
Home Theaterlezen Het raadsel van Raneb

Het raadsel van Raneb

Het manuscript Het raadsel van Raneb is een ongepubliceerd theaterleesboek, geschikt voor de tweede helft van groep 5. Het raadsel van Raneb is dus niet als boek uitgegeven, maar wel te bestellen.

 

De inhoud

Kas gaat op vakantie naar zijn oma in Egypte. Oma is buitengewoon stoer, wat warrig en nog een actieve archeologe. In een mum van tijd verzeilen oma en Kas in een adembenemende zoektocht naar de schat van Raneb. Gehinderd door natuurrampen en achtervolgd door dieven. Alleen door de koelbloedigheid van Kas en oma loopt dit avontuur goed af.


Over de auteurs


Feli Berenbroek

Feli Berenbroek heeft diverse concepten en scenario’s ontwikkeld voor educatieve en informatieve films. Waarvan recent een film over de ruimtevaart voor het middelbaar onderwijs in opdracht van de Esa. Zij heeft samen met Karin Janssen gewerkt aan de dramascènes voor het digibord van de Engelse taalmethode Take it Easy voor het basisonderwijs.

Als toonaangevende docent is zij verbonden aan de Nederlandse film- en televisieacademie, waar zij les geeft op de afdeling regie en scenario. Zij is ook voor lange tijd verbonden geweest aan de Toneelacademie Maastricht, waar zij zich o.a. gespecialiseerd heeft in drama in het onderwijs.

 

Karin Janssen

Karin Janssen heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd en heeft zich daarna toegelegd op het schrijven van educatief materiaal. Zij heeft o.a. meegewerkt aan methodes NT2 in het volwassenenonderwijs, taal- en leesmethodes in het BaO, natuur en techniek/science in het BaO en VO. Voor diverse methodes heeft zij ook meegeschreven aan het concept en/of de uitwerking van de softwarecomponent. Zij heeft als auteur gewerkt aan de Engelse basisschoolmethode Take It Easy, en samen met Feli Berenbroek ook de dramascènes voor het digibord geschreven. Dit is haar website.

 

Feli en ik zijn beiden moeder van kinderen in de leeftijd van het basis- en middelbaar onderwijs. De doelgroep hebben wij letterlijk in huis. Juist door onze verschillende achtergrond en expertise vormen wij een uniek team.