Naar de inhoud
Home Portfolio Speurtocht - Kwismeester

Speurtocht - Kwismeester

Uitgeverij ThiemeMeulenhoff

Speurtocht is een methode geschiedenis die op veel basisscholen wordt gebruikt. Hij hoort thuis in het trio NatuNiek (natuur- en techniek), de Blauwe Planeet (aardrijkskunde) en Speurtocht (geschiedenis).
Speurtocht is nu vernieuwd en heeft, net als NatuNiek en de Blauwe Planeet een Kwismeester gekregen en full colour werkboekjes.
In de Kwismeester staan kleine toetsen, die speels in duo's kunnen worden gemaakt. Ook zijn er nu projecten, waarin tijdvakken worden verwerkt. De Canon speelt daarbij een belangrijke rol en voor zover mogelijk, is ook geprobeerd om regionale geschiedenis erin te verwerken. Voor groep 7 heb ik de helft van de Kwismeester ingevuld.
Een aardige invalshoek om nationale en regionale geschiedenis te combineren, vind ik mijn project over oorlogsmonumenten in de eigen omgeving. Welk monument staat er? Hoe ziet het eruit? Wat is erop te lezen? Waarom staat het er? De antwoorden op deze vragen zijn alleen te vinden als kinderen zich verdiepen in de nationale geschiedenis rond de Tweede Wereldoorlog èn de regionale implicaties daarvan.